Recepty z kunratických jahod

Tvarohové knedlíky s jahodami

Skvělé a na přípravu přitom velice jednoduché jídlo, které všichni milují již od dětských let, kdy jim dělala babička ty nejlepší jahodové knedlíky na světě. Zkuste tento rychlý recept a nechte se na sladkých vlnách odnést do dob radosti a bezstarostnosti. A pokud už máte sami svoje vnoučata, tak jim zavolejte a pozvěte je na nedělní oběd, ať mohou jednoho dne svým dětem vyprávět o těch nejbáječnějších babiččiných jahodových knedlících :)

10 minut přípray + 250g tvarohu, 1 vejce, 4 lžíce hrubé mouky a kunratické jahody


Další báječné recepty najdete na webu pana Cuketky v jeho jahodovém speciálu.

Druhý recept je od kuchaře Romana Pauluse, který se proslavil ziskem jedné z prvních michelinských hvězd v Čechách. Jeho recept je tak zárukou zajímavě vyladěné chuti těsta s hladkým navázáním na sladkost jahody uvnitř. Zkuste si tento nevšední gastronomický zážitek připravit i sami doma.



Upozornění - nejlepších výsledků dosáhnete, pokud použijete české jahody. Ty jsou trhané zralé a jsou tak přirozeně nejsladší. Jahody ze zahraničí k nám jedou desítky hodin kamiony a aby tuto cestu zvládly, jsou trhané napolo zralé. Všechno co z nich vyrobíte je tak kyselejší a méně sladší než z jahod českých.


FROM.CZ - webdesign, web aplikace, hosting