Recept
Suroviny
- 2 kelímky dobré zakysané smetany
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 1-2 lžíce cukru moučka, případně víc podle chuti jahod
- 1 velký balíček kulatých dětských piškotů (240 g)
- 800-1000 g čerstvých, měkkých a plně vyzrálých jahod
Postup
- Mísu vyložte potravinovou fólií. Jahody očistěte a nakrájejte na plátky nebo na čtvrtky.
- Šlehačku vyšlehejte do polotuha a oslaďte cukrem. Potom ji metličkou smíchejte se zakysanou smetanou.
- Do připravené mísy naskládejte vrstvu dětských piškotů, spodní stranou směrem k míse. Překryjte trochou smetanového krému a kousky čerstvých jahod. Takto pokračujte dál – vrstvěte piškoty, krém a jahody, až spotřebujete všechny suroviny. Skončit byste měli piškoty nebo krémem, ale ne jahodami.
- Uhlaďte povrch a nechte důkladně zatuhnout v lednici do druhého dne.
Podívejte se na další recepty naší podporovatelky, vynikající kuchařky a literátky Jany Florentýny Zatloukalové ZDE