Nepečený jahodový dort z Kunratických jahod

Kunratické jahody > Novinky > Recept > Nepečený jahodový dort z Kunratických jahod

Nepečený jahodový dort

Recept

Suroviny

  • 2 kelímky dobré zakysané smetany
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1-2 lžíce cukru moučka, případně víc podle chuti jahod
  • 1 velký balíček kulatých dětských piškotů (240 g)
  • 800-1000 g čerstvých, měkkých a plně vyzrálých jahod

Postup

  1. Mísu vyložte potravinovou fólií. Jahody očistěte a nakrájejte na plátky nebo na čtvrtky.
  2. Šlehačku vyšlehejte do polotuha a oslaďte cukrem. Potom ji metličkou smíchejte se zakysanou smetanou.
  3. Do připravené mísy naskládejte vrstvu dětských piškotů, spodní stranou směrem k míse. Překryjte trochou smetanového krému a kousky čerstvých jahod. Takto pokračujte dál – vrstvěte piškoty, krém a jahody, až spotřebujete všechny suroviny. Skončit byste měli piškoty nebo krémem, ale ne jahodami.
  4. Uhlaďte povrch a nechte důkladně zatuhnout v lednici do druhého dne.

Podívejte se na další recepty naší podporovatelky, vynikající kuchařky a literátky Jany Florentýny Zatloukalové ZDE